Mini vakantie!

12 januari 2018 - Arosa, Zwitserland

Na een paar dagen lekker relaxt gewerkt te hebben, ontbijt en diner, is nu mijn mini vakantie begonnen! Het aantal gasten in het hotel is niet groot vandaar dat ik nu vrij krijg/moet voordat het over een week weer helemaal vol zit en ik samen met mijn 6 collega's in keuken en service tot eind maart weer vol gas 6 of misschien wel 7 dagen per week moet werken. Kreeg van een ouder stel nog een fooi (wat we allemaal bij elkaar doen) en een potje honing uit deze streek als dank voor de goede zorgen; echt super leuk! Het weer wisselt van sneeuw, naar zon, bewolkt; .. 's morgens (dit was om 6.52 uur) kan het mega sneeuwen..

9 januari 2018 (12) 9 januari 2018 (15) 9 januari 2018 (16) 9 januari 2018 (13)

En dan is het 's middags wanneer je uit werk naar huis loopt strak blauw met zon! heerlijk niet?!

9 januari 2018 (1)

Donderdag 11 januari eerste skiles gehad, Vond het best wel spannend omdat ik helemaal niets wist en was benieuwd of het zou lukken. haha alleen al het lopen op die skischoenen zal er net zo idioot uitgezien hebben als mijn eerst foto in actie. Voor de kenners.. ja aan mijn houding moet nog gewerkt worden, hoef niet naar de wc :-) Dit was echt wennen met die lange latten onder je voeten. Na de nodige uitleg met de kinder sleeplift stukje omhoog; ja duh.. hoe moeilijk kan het zijn, nog voordat ik überhaupt meegesleept werd lag ik al als een Bambi onder de lift.. hellup.. knie verdraaid, ski's uit en een zure grijnzzzz...Na 2 uur privéles in ieder geval ganz kaputt en deden mijn kuit en bovenbeenspieren niets meer dan zeggen ...auwts....  Alleen het was wel leuk! Het is gelukt om zelf en met een soort van grote bochten die baby heuvel af te komen! Gelijk weer een les voor aanstaande zaterdag afgesproken dan ben ik in ieder geval een stuk op weg hoop ik..... Daarnaast heel veel benen insmeren en blijven lopen...

1e skiles 11-01-2018 (12) 1e skiles 11-01-2018 (8) 1e skieles 

Vrijdag 12 januari was beneden op de ijsbaan het IceSnowFootball toernooi 2018. Vier deelnemende teams, Zwitserland, Duitsland, All-Stars en Nederland. Rudy de kok die soms 1 dag per week in het hotel werkt had voor de catering gezorgd bij het evenement en hij zei wanneer je langskomt kunnen we misschien wel wat regelen. haha dat regelen was dus een VIP pas waarmee je overal rond de baan kon komen en in de grote tent van alles aan eten, drinken etc kon halen. Echt luxe! Jammer dat mijn collega Sacha niet meeging, samen is toch wat gezelliger. Had een verzoek gekregen om bij Frank de Boer een handtekening te vragen.. echt iets voor mij.. ahum... na 2 uur rondlopen en kijken en denken hoe ik dat zou gaan doen stond hij eigenlijk zo naast me bij het buffet en kon ik het gelijk even vragen, opgelost, geregeld, iedereen blij. In de finale wonnen ze 7-2 van de Zwitsers :-)

IceSnowFootball 2018 Arosa (3) IceSnowFootball 2018 Arosa (7) IceSnowFootball 2018 Arosa (18)

Vanavond na het eten kwam ik de buurman tegen in onze gezamenlijke keuken, even staan te kletsen en uiteindelijk Kaffee Luz gedronken, ik wist nl niet wat het was vandaar dat hij het heel vriendelijk voor me ging klaarmaken! Heerlijk, espresso met kokend water, suiker en schnapps er in! Nu lekker slapen want morgen vroeg op voor skiles deel 2......     "Gute Nacht"

Van reisblog naar fotoboek
Laat een prachtig fotoboek afdrukken van je verhalen & foto's. Al vanaf € 21,95.
reisdrukker.nl

Foto’s

4 Reacties

 1. Ronald:
  13 januari 2018
  Als ik het lees doet dat zoveel respect voor je opborrelen om gewoon 2 uur prive les te nemen met een verdraaide knie gewoon beetje insmeren en doorgaan karakter hoor.

  Heel veel plezier met de tweede les. Succes ermee ...
  Wederom leuk om je verrichtingen te volgen 🤫😘👍🏽⛷🏂🎿
 2. Jaap pronk:
  13 januari 2018
  HaHaHa volgen mij ontdekt je nu spieren waarvan je het bestaan niet van wist ,top hoor kanjer.
 3. Klaas:
  13 januari 2018
  Volgens mij begin je het steeds leuker te vinden in die Schweiz. Straks wil je niet meer terug.... Geniet goed van deze bijzondere ervaring! (Wij ook trouwens bij het meelezen en meebeleven).
 4. Saskia:
  14 januari 2018
  Wat een leuk avontuur Heleen! Succes met de lessen en geniet verder Xsas